Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Marmara Belediyeler Birliği(MBB), Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği (SKL) iş birliğinde yürütülen “Yerel Yönetişimde Dayanıklılık Projesi” (RESLOG-Türkiye) kapsamında Göç Ana Planı (GAP) sunumu Sultanbeyli’de gerçekleştirildi.
RESLOG nedir?
2018 yılında hayata geçirilen ve iki yıl sürecek olan Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), Suriye göç krizinden ciddi boyutlarda etkilenen iki ülke olan Türkiye ve Lübnan’da, yerel yönetimlerin rezilyans (dayanıklılık), barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde hem yerleşik topluluklar hem de göçmenler için kapsayıcı temel hizmetler sunmalarının desteklenmesi amaçlanıyor.
Proje, ulusal göç politikalarının yerel gerçeklikleri ve ihtiyaçları yansıtacak şekilde geliştirilmesini, bölge birlikleri aracılığıyla belediyeler arası öğrenme ve destek yapılarının güçlendirilmesini, belediye düzeyinde bütüncül planlama ve yönetişimin iyileştirilmesini hedefliyor.
Pilot Belediyeler Arasında Sultanbeyli Belediyesi de Bulunuyor
Proje dahilinde Marmara Bölgesi’nde pilot belediyeler olarak Zeytinburnu Belediyesi, Şişli Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Sultanbeyli Belediyesi ile iş birliği yürütülüyor.
Sultanbeyli Belediyesi’nin sosyal projeleriyle ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bu alanda çok sayıda proje yürüttüklerini belirterek, “Belediye olarak ilçemiz sınırları dahilindeki insanlarımızın her açıdan iyi ve kaliteli bir yaşam sürmesi amacındayız. Vatandaşlarımızın yaşamını daha da kaliteli hale getirerek insanı merkeze alan çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda alanında uzman birçok çalışma arkadaşlarımızla ilçemizin refahı ve gelişimi için çalışmalarımızı kesintisiz devam ettiriyoruz.” şeklinde değerlendirme yaptı.